2021-01-18

Укрнаукагеоцентр поглиблює співпрацю із науковими установами

У 2021 році дочірнє підприємство ПрАТ «НАК «Надра України» «Укрнаукагеоцентр» продовжує тісну співпрацю з державною установою «Науковий центр гірничої геології, геоекології та розвитку інфраструктури НАН України». Про це повідомляє пресслужба. 

Голова правління ПрАТ «НАК «Надра України» Тарас Кузьмич зазначив, що інтеграція зусиль наукових підприємств, обмін досвідом та розробка нових підходів до вирішення проблем є важливим кроком для нарощення мінерально-сировинної бази держави та зміцнення енергетичної незалежності.

«Враховуючи багаторічний геологічний досвід та наявність, устаткованої сучасним обладнанням, комплексної аналітичної лабораторії, під керівництвом к.г.н. Наталії Сірої, ми співпрацюємо з ДУ ”НЦГГГРІ НАН України” у сфері спільних досліджень газів вуглепородних масивів», – відзначив генеральний директор ДП «Укрнаукагеоцентр» Сергій Левченко.

Одним з результатів співробітництва є науково-дослідні розробки методичних рекомендацій для визначення перебігу газодинамічних ситуацій у вугільних виробках в період раптових аварій, розроблені спільно із завідувачкою відділу гірничої геології ”НЦГГГРІ НАН України” д.г.н. Вергельською Н.В. Висновки та результати цих досліджень неодноразово були висвітлені у матеріалах міжнародних наукових конференцій.