2016-10-11

«Укрнафта» реформує систему закупівель з допомогою Crown Agents

ПАТ “Укрнафта” розпочало роботу з Crown Agents, світовим експертом в області інституційного розвитку і управління поставками та її міжнародною командою для реформування процесів закупівель та системи управління поставками «Укрнафти». У рамках двомісячного консультаційного проекту експерти Crown Agents будуть працювати з новою командою закупівель в «Укрнафті», щоб підготувати набір рекомендацій для повної реорганізації всього ланцюжка поставок. Ці рекомендації будуть спиратися на передовий досвід аналогічних проектів, реалізованих як на міжнародному рівні, так і в Україні в приватному та державному секторах. Проект підтримується урядом Великої Британії через «Фонд Ефективного Управління» (Good Governance Fund), керований DFID (Департамент міжнародного розвитку Великої Британії) та компанією PwC.

 Роберт Уоллі, Виконавчий віце-президент з питань технологій та послуг:

«Модернізація ланцюжка поставок «Укрнафти» є абсолютним пріоритетом для нової управлінської команди. Нам необхідно скоротити бюрократію, побудувати механізми контролю та відповідальності в сфері закупівель, а також запровадити підхід, який враховує не просто ціну, а загальну вартість володіння. Реформована функція закупівель повинна підтримувати короткострокову бізнес-ціль – інтенсифікацію видобутку нафти з існуючих свердловин, та довгострокову мету – подвоєння обсягів видобутку «Укрнафти» протягом наступних 10 років».

 Модернізація системи закупівель є одним з топ-10 трансформаційних проектів, розроблених новою управлінською командою компанії для реформування «Укрнафти». Вони передбачають трансформацію структури та бізнес-процесів компанії, інтенсифікацію видобутку на існуючих свердловинах за рахунок впровадження електровідцентрових насосів (ЕВН) та інших технологічних рішень, а також отримання згоди акціонерів на впровадження плану досудової санації, розробленого менеджментом компанії.

«Укрнафта» є лідером в нафтовій галузі України. Наразі інвестиційні можливості компанії обмежені, оскільки запропонований керівництвом компанії план досудової санації очікує схвалення з боку наглядової ради та акціонерів «Укрнафти». Реалізація плану досудової санації дозволить «Укрнафті» сплатити «історичну» податкову заборгованість та розпочати реалізацію довгострокової стратегії, спрямованої на технологічну модернізацію компанії та збільшення видобутку нафти і газу.

 Про Crown Agents

Crown Agents - міжнародна компанія, яка співпрацює з урядами, міжнародними організаціями та компаніями за напрямками: зміцнення систем охорони здоров'я, управління поставками, управління економічним розвитком і надання гуманітарної допомоги. Crown Agents допомагає країнам реагувати на природні та техногенні кризи, зміцнювати системи охорони здоров'я, розширювати можливості доступу громадян до них, розвивати економіку, покращувати управління фінансами. Crown Agents має більш ніж 185-річний досвід роботи по всьому світу і веде свою діяльність в більш ніж 100 країнах світу на 4-х континентах. В Україні Crown Agents працює більше 10 років, допомагаючи в реалізації проектів в області закупівель, управління фінансами, розвитку економіки.