2018-04-19

Укргазвидобування взяло участь у засіданні Координаційної ради при голові Полтавської облради

18 квітня відбулося засідання Координаційної ради при голові Полтавської облради. Одним із розглянутих питань стали аспекти  діяльності ПАТ «Укргазвидобування» на території Полтавщини. Під час своєї презентації директор із земельних відносин УГВ Володимир Соколовський розповів присутнім про нові тенденції у розвитку підприємства, його соціальну та екологічну відповідальність.

Жваву зацікавленість учасників наради викликали суми рентних платежів, які Укргазвидобування планує спрямувати у місцеві бюджети Полтавщини до кінця цього року (майже 500 млн грн), а також надходження, які вже були перераховані до обласного, районних, сільських та селищних бюджетів. Володимир  Соколовський також докладно роз’яснив деталі програми екологічного моніторингу, запровадженої УГВ цьогоріч.

Учасники заходу схвалили готовність компанії брати дольову участь у проектах з ремонту автомобільних доріг місцевого значення. Володимир Соколовський зазначив, що Укргазвидобування ще раз висловлює свою готовність долучитися до співфінансування таких проектів.

Присутні керівники районних адміністрацій і районних рад відзначили суттєві зрушення у співпраці з УГВ та його регіональними підрозділами за останні роки, згадали про позитивні зміни, що відбулися в районах завдяки коштам, отриманим у рамках соціальних угод, та підтвердили надходження ренти на місцях.

Серед складних питань, які найбільше турбують очільників районів, залишається стан дорожнього покриття. Тому всі учасники заходу підтримали ініціативу проведення спільних проектів із ремонту автошляхів.

Загалом засідання відбувалося в атмосфері порозуміння і конструктивного діалогу. Сподіваємося, що ця нарада стане відправною точкою для налагодження стосунків між компанією та органами місцевого самоврядування і влади на Полтавщині.