2019-03-11

Укргазвидобування виграло перший електронний аукціон на придбання спецдозволу

АТ «Укргазвидобування» задоволене результатами перших електронних торгів з продажу спеціальних дозволів на користування нафтогазовими надрами, які відбулися сьогодні 6 березня 2019 року.

Товариство перемогло у одному з пріоритетних лотів з придбання Південно-Кобзівської площі, розташованої у Харківській області, з кінцевою вартістю лота 30 949 060 грн. За результатами торгів Товариство отримає перший у 2019 році спеціальний дозвіл на геологічне вивчення нафтогазоносних надр у т. ч. ДПР з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) терміном на 20 років.

Прозорий механізм нафтогазових електронних аукціонів сьогодні довів свою ефективність і результативність як для держави, так і для представників галузі.

УГВ планує подальшу участь в електронних торгах Держгеонадра на нові ділянки. Наразі компанія оцінює економічно вигідні ділянки надр в рамках виконання програми нарощування видобутку власного газу.

Нагадаємо, що Товариство докладає неабияких зусиль для інтенсифікації видобутку на наявних виснажених родовищах, але для значного збільшення обсягів українського газу компанія має поповнювати свій ресурсний портфель новими родовищами.