2017-12-21

Укргазвидобування уклало угоду з німецьким виробником світового класу Bentec

ПАТ «Укргазвидобування» уклало угоду вартістю 110 млн дол. США з німецькою компанію Bentec GmbH Drilling & Oilfield Systems на постачання п’яти бурових установок вантажопідйомністю 450 т.

Договір на постачання бурового обладнання було укладено у головному офісі ПАТ «Укргазвидобування» в м. Києві.

На підписанні були присутні головний виконавчий директор Bentec Дірк Шульце та головний операційний директор Bentec Аренд Льодден.

Виробник бурових верстатів був визначений за результатами двоступеневих торгів з редукціоном серед кількох виробників світового класу. Варто зазначити, що торгам передували декілька круглих столів із залученням ЗМІ та дипломатичних представників.

«Цей тендер є свідченням того, що ПАТ «Укргазвидобування» і Група Нафтогаз зуміли побудувати якісну та прозору систему закупівель, яка дає змогу купувати найкраще обладнання, зберігаючи жорстку конкуренцію світових лідерів індустрії. Також ця надважлива для компаній закупівля стала можливою завдяки злагодженій роботі технічних спеціалістів (буровиків) Укргазвидобування», – зазначив голова правління ПАТ «Укргазвидобування» – член правління НАК «Нафтогаз України» Олег Прохоренко.   

Нагадаємо, що крім Bentec, за право постачати своє бурове обладнання змагалися такі світові виробники: National Oilwell Varco, Inc. (США) та Drillmec SpA (Італія).

Компанія Bentec GmbH Drilling & Oilfield Systems є одним з провідних світових виробників бурових установок і нафтогазового обладнання з понад 125-річною історією та великим досвідом роботи.

Перша бурова установка буде постачена через 9 місяців після підписання угоди. 

Довідково
До 2020 року ПАТ «Укргазвидобування» планує закупити  20 нових бурових установок різної потужності.