2019-02-01

Укргазвидобування розповіло міжнародним партнерам про прогрес проекту PEC

29 січня у Лондоні в рамках Українського міжнародного газового форуму Олег Прохоренко, голова правління АТ «Укргазвидобування», розповів потенційним інвесторам, провідним експертам і представникам міжнародної енергетичної спільноти про основні напрямки співпраці з найбільшою газовидобувною компанією Центральної та Східної Європи.

Укргазвидобування як власник найбільшої ресурсної бази вуглеводнів в Україні розповіло міжнародним партнерам проект PEC (production enhancement contract) щодо інтенсифікації видобутку на зрілих і виснажених родовищах. У рамках проекту планують залучення міжнародних нафтогазових компаній до здійснення операцій з інтенсифікації видобутку та розвитку наземної інфраструктури з метою збільшення видобутку природного газу на родовищах, власником спецдозволів на які є Укргазвидобування.

Зокрема, наразі відбувається етап збору заявок від партнерів, що зацікавилися проектом, на попередню кваліфікацію. Тому усі бажаючі можуть подати пакет документів про компанію для подальшої участі у проекті.

Окрім цього, Олег Прохоренко розповів про результати реформування найбільшого газовидобувного підприємства України та про можливості співпраці у напрямку закупівель сервісних послуг та обладнання.

Так, завдяки залученню Укргазвидобуванням лідерів нафтогазового ринку таких, як Baker Hughes, Halliburton, Schlumberger, Solar Turbines, Weatherford, Bentec, Tacrom, відбувся стрімкий ривок у розвитку українського сервісного ринку.

Зазначені компанії вперше почали надавати значні обсяги сервісних послуг на території України. Зокрема, Олег Прохоренко презентував декілька успішних проектів, реалізованих з Schlumberger та Weatherford.

З презентацією Олега Прохоренка можна ознайомитися за посиланням.

Захід організовано Strategy Council за підтримки Асоціації газовидобувних компаній України, Національної інвестиційної ради при Президентові України, UkraineInvest та Посольства України у Великобританії.