2016-10-28

Укргазвидобування розпочинає комплексну програму розвитку та модернізації бурових потужностей

Для успішного виконання Програми 20/20 ПАТ «Укргазвидобування» в 2017-2020 роках планує наростити обсяги буріння свердловин із залученням досвідчених локальних та міжнародних бурових підрядників.

Компанія оголосила закупівлі послуги з виконання бурових робіт, пов’язаних із видобуванням газу (аутсорсинг виконання бурових робіт стороннім підрядником). Планується залучити компанії-власників сучасних  верстатів з системою верхнього приводу (саме ця система допомагає прискорити швидкість буріння), які мають власні бурові бригади та надають послуги з буріння свердловин. Основною вимогою, крім відповідного рівня технічного оснащення, є забезпечення високої швидкості організаційного та виробничого процесів при будівництві свердловин.

Як зазначив Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко: «Середній вік бурового обладнання в УГВ складає 23 роки, і сьогодні, щоб пробурити свердловину таким верстатом нам необхідно 1 – 3 роки.  За допомогою ж сучасних  бурових верстатів такі роботи реально виконати за 4-8 місяців. Наш амбітний План 20/20 з видобутку 20 млрд. м3 газу до 2020 року неможливо здійснити без модернізації нашого обладнання та залучення висококваліфікованих сторонніх підрядників. Підтвердженням цього може також слугувати  той факт, що всесвітньо відома компанія Deloitte, після проведення технічного аудиту Укргазвидобування, надала рекомендації щодо аутсорсингу обладнання для глибокого буріння в перехідний період, тобто до того моменту, поки УГВ зможе замінити власний парк бурових установок. Отже, аутсорсинг виконання бурових робіт стороннім підрядником, це один з визначальних кроків нашого великого плану на шляху до енергонезалежності України».