2017-03-03

Укргазвидобування планує в 2017 році впровадити систему онлайн-моніторингу роботи свердловин

ПАТ «Укргазвидобування», найбільша в Україні газодобувна компанія, планує в 2017 році впровадити систему онлайн-моніторингу роботи свердловин, яка допоможе приймати найефективніші оперативні рішення.

«Зараз спеціалісти філій та апарату компанії не мають можливості бачити у режимі реального часу цілісну картину стану та параметрів роботи всіх свердловин. Це ускладнює прийняття рішень про корегування робочого процесу, наприклад, необхідність ремонту чи колтюбінгу, а також швидкого реагування у разі виникнення позаштатних ситуацій»,- розповів заступник директора виконавчого з підготовки та транспортування газу Олександр Гордієнко.

Нова система моніторингу, зі слів Гордієнко, вирішить ці проблемні питання, забезпечивши номінальний режим експлуатації свердловин, а також скоротить час їх простою, кількість продувок та виробничо-технологічних витрат газу. Систему створять на базі сучасних високоточних засобів вимірювання технологічних параметрів та програмно-технічних комплексів провідних світових виробників.