2018-07-05

Укргазвидобування оголосило перші двоступеневі онлайн-торги з редукціоном

АТ «Укргазвидобування» оголосило двоступеневі онлайн-торги з попередньою кваліфікацією та редукціоном щодо закупівлі послуг із впровадження програмного комплексу баз даних фонду геолого-геофізичної та іншої інформації у системі комерційних торгів Rialto.

З метою збільшення прозорості закупівель, які відбуваються за межами електронної системи ProZorro, внесено зміни до процедури проведення двоступеневих торгів з редукціоном. Відтепер двоступеневі торги здійснюватимуть у системі комерційних торгів Rialto.

Згідно з впровадженими змінами Товариство вже оголосило перші онлайн-торги з редукціоном щодо закупівлі послуг із впровадження програмного комплексу баз даних фонду геолого-геофізичної та іншої інформації. З деталями процедури можна ознайомитися за посиланням: https://rialtotenders.com.ua/tender/R-UA-2018-07-03-000028.

Відтепер учасники процедур закупівель із попередньою кваліфікацією та редукціоном завантажують до системи весь пакет тендерної документації, після чого відповідальні працівники УГВ здійснюють їхню оцінку. Після проходження кваліфікації відбувається ціновий аукціон у електронній системі та визначають переможця процедури закупівлі. Процедура закупівлі шляхом проведення двоступеневих торгів із редукціоном може здійснюватися у тих випадках, якщо очікувана вартість закупівлі дорівнює або перевищує 30 млн грн.

Зазначені зміни дозволяють зменшити вплив людського фактору під час процедури закупівлі у частині отримання та розкриття пропозицій і зробити закупівлі Укргазвидобування більш прозорими й інформаційно доступними.

Довідково

В основі Rialto лежать принципи електронної системи публічних закупівель ProZorro, котра підтвердила свою ефективність у державному секторі за майже 2 роки роботи. Завдяки використанню ProZorro було зекономлено понад 5 млрд бюджетних коштів (з чого приблизно 15% складає економія УГВ) та понад 176 тисяч підприємців відкрили для себе новий ринок збуту. Ефективність цієї моделі та зацікавленість великого бізнесу у подібній системі для проведення комерційних тендерів стали причиною для появи Rialto.