2016-08-02

"Укргазвидобування" успішно завершила тендер на закупівлю 100 операцій ГРП в системі Prozorro

ПАТ “Укргазвидобування” оголошує про успішне завершення всіх запланованих тендерів на закупівлю послуг проведення 100 операцій гідророзриву пласта (ГРП). Закупівлі були розділені на 4 лоти по 25 операцій ГРП в кожному, та тривали з 13 до 28 липня в тендерній системі Prozorro.

Наступний етап закупівель — перевірка тендерним комітетом УГВ відповідності пропозицій переможців попередньо висунутим кваліфікаційним вимогам. Предмет закупівель та вимоги до учасників повторювали параметри оголошеного в травні цього року УГВ двоетапного тендеру зі зменшенням ціни, який був заблокований Господарським судом м. Києва.

В середньому в торгах брали участь 6 учасників, серед яких найвідоміші світові лідери нафтосервісного бізнесу, зокрема, Halliburton Ukraine, Weatherford, також білоруська, румунська та українські компанії.

“Ми констатуємо успішне проведення закупівель в системі Prozorro, – заявив перший заступник голови правління-виконавчий директор “Украгазвидобування” Олександр Романюк. – Більшість учасників, які подавали свої заявки на наш попередній редукціон, знову взяли участь в конкурентних торгах (окрім компанії Schlumberger Services, яка відмовилася приймати участь у електронних торгах через власну внутрішню політику). Для нас це свідчення довіри та визнання якості й належної підготовки нашої програми інтенсифікації, частиною якої є операції ГРП. Ми приступили до технічної кваліфікації пропозицій учасників щоб максимально швидко дати старт заходам інтенсифікації, зупинка яких щомісяця зменшувала видобуток вуглеводнів на 50 млн м3”.

Середня ціна пропозиції переможців торгів за одну операцію ГРП майже вдвічі менша за середню ціну, за якою купували послугу ГРП українські приватні газовидобувні компанії протягом кількох попередніх років.

Голова правління “Украгазвидобування” Олег Прохоренко відзначає: “Це ефект масштабу. Якщо раніше в країні закуповували одиничні операції, й супутні витрати на ввезення-вивезення техніки були високими, то й ціна, відповідно, не могла бути низькою. Відтепер же в Україні постійно буде присутнім сучасний флот ГРП з кваліфікованою командою фахівців, й користь від нашого тендеру відчує не лише саме УГВ, а й інші українські видобувники. А це позитивно відобразиться на загальних обсягах видобутку вуглеводнів в Україні”.