2016-08-02

Комісія з питань надрокористування запрацювала в одноденний термін

1 серпня запрацювала Комісія з питань надрокористування. Як поідомили GEOnews.com.ua, Держгеонадра оперативно відреагувала на отримання юстованого «Положення про Комісію з питань надрокористування» та, за дорученням віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона, в одноденний термін провела засідання нової Комісії. Остання у свою чергу прийняла низку важливих рішень, зокрема щодо надання спецдозволів на користування надрами, продовження терміну їхньої дії тощо. Таким чином, завдяки оперативній роботі Комісії розблокована робота надрокористувачів.

Державна служба геології та надр України у п’ятницю, 29 липня, отримала наказ, яким затверджено «Положення про Комісію з питань надрокористування». За дорученням віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона, в одноденний термін була зібрана комісія. Вона прийняла рішення із 24 питань щодо надання спеціальних дозволів на користування надрами (пункт 8 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 30.05.2011 №615). Зокрема, ПАТ «Укргазвидобування» отримали 7 нових спеціальних дозволів на користування надрами.

Також Комісія з питань надрокористування прийняла рішення продовжити строк дії 15 спецдозволів на користування надрами (пункт 14 Порядку). До прикладу, 4 дозволи продовжено ПАТ «Укргазвидобування», 1 дозвіл – ДП «Східний ГЗК».

«Ми розуміємо важливість питань збільшення видобутку газу, розвитку ресурсного потенціалу держави в цілому, набуття енергетичної незалежності. Тому оперативно провели перше засідання Комісії з питань надрокористування. Завдяки спільними зусиллями працівників Мін’юсту, Мінприроди та Держгеонадр, ми запрацювали. Розуміючи відповідальність перед надрокористувачами, Служба одразу взялась за роботу і розглянула заяви надрокористувачів. Відтак, робота низки підприємств було розблокована», - коментує голова Комісії з питань надрокористування  Дмитро Абрамович.

Окрім цього, у рамках засідання прийняли близько 25 рішень щодо переоформлення спеціальних дозволів на користування надрами – здебільшого це стосується зміни юридичної адреси. Прийняли близько 90 рішень щодо внесення змін до спецдозволів на користування надрами.