2017-03-10

Укргазвидобування інвестує 500 млн грн в нові установки з осушення газу

 ПАТ «Укргазвидобування» до кінця 2017 року планує побудувати 15 нових установок з осушення газу, що допоможе не тільки відповідати європейському стандарту транспортування блакитного палива, але й запобігає невиробничим витратам. 

«Ми вже модернізували одну установку з осушення газу та плануємо побудувати ще 15 нових до кінця 2017 року. Бюджет проекту цього будівництва – близько 500 млн гривень. Постачальниками перших семи нових установок стала українська компанія. Можливо, що інші теж будуть вітчизняного виробництва», – розповів заступник директора виконавчого з підготовки та транспортування газу Олександр Гордієнко.

Укргазвидобування, зі слів Гордієнко, укладає з постачальниками комплексний договір «під ключ», який передбачає повний спектр послуг – від розробки проектної документації до остаточного монтажу обладнання та виводу його на проектні параметри. До того ж компанія – переможець тендеру надає на свої послуги та обладнання гарантію на 24 місяці.

«Якісне осушення природного газу допомагає не тільки відповідати європейському стандарту транспортування газу, але й запобігає невиробничим витратам», – підкреслив Гордієнко.