2018-08-22

Укргазвидобування дбає про довкілля та енергонезалежність

Укргазвидобування отримало від Міністерства екології та природних ресурсів України 39 висновків про допустимість планованої діяльності щодо продовження видобування вуглеводнів у восьми областях України. Це дасть змогу Товариству збільшувати видобуток блакитного палива для забезпечення енергонезалежності країни.

Протягом останніх двох місяців Мінприроди організувало громадські слухання в Полтавській, Харківській, Львівській, Закарпатській, Сумській, Луганській, Дніпропетровській і Донецькій областях, які провели представники департаменту земельних відносин УГВ.

Укргазвидобування розпочало 123 процедури з оцінки впливу на довкілля (66 для отримання нових спецдозволів на користування надрами чи продовження дії наявних), 54 групові проекти для спорудження та підключення свердловин, три проекти щодо реконструкції наявних виробничих потужностей тощо.

– Наразі Укргазвидобування є лідером серед розпочатих процедур з оцінки впливу на довкілля, – зазначає начальник відділу оцінки впливу на довкілля Мінприроди Марина Шимкус. – Це доводить, що можна сприяти економічному розвитку країни та водночас дбати про екологію.

Укргазвидобування впевнено рухається відповідно до процедур з ОВД для подальшого забезпечення своєї планованої діяльності.