2021-07-16

Ukrainian Energy планує до кінця 2021р провести сейсміку на Варвинській ділянці

Американська компанія Ukrainian Energy планує до кінця 2021 року провести 3D-сейсміку на Варвинській ділянці, не дивлячись на те що наразі тривають судові тяжби з «Укргазвидобування» щодо оскарження перемоги американської компанії в УРП-конкурсі. Про це розповіла Аліна Бодаєва – виконавчий директор Ukrainian Energy під час виступу на Українському енергетичному форумі 2021.

«Попри судові тяжби з УГВ, котрі, сподіваємось, скоро владнаємо, адже ми і є той інвестор і партнер, якого так зараз потребує газовидобувна галузь України, ми плануємо провести до кінця 2021р сейсморозвідку на Варвинській ділянці» - відзначила Аліна Бодаєва.

Кабмін опубліковав розпорядження про визначення переможців конкурсів на укладення угод про розподіл вуглеводнів у липні 2020 року. Розпорядження стосувалося 9 ділянок, по одній (Варвинській) з яких отримала перемогу американська компанія Ukrainian Energy LLC.

Також, за даними реєстру ОВД, Ukrainian Energy планує на основі проведеної ЗD-сейсморозвідки на щонайменше 700 кв м, пробурити 3 пошуково-розвідувальні свердловини глибиною до 5000м.