2021-07-16

Нафтогаз планує отримати перший газ на стратегічних активах у 2022 році

Нафтогаз розпочав вивчення рельєфу дна у Чорному морі, визначив місце буріння нової свердловини на Юзівській площі та визначив свердловини для відновлення на ділянках в межах угод про розподіл продукції. Про це повідомив директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування» Олександр Романюк під час Українського енергетичного форуму.

У межах стратегії розвитку ресурсної бази Нафтогаз розпочав розвідку та розробку на стратегічних ділянках, доступ до яких компанії надав Уряд. Так, у березні поточного року Нафтогаз отримав спецдозволи на 30 ділянок у акваторії Чорного моря, у грудні 2020 року придбав 100% ТОВ «Надра Юзівська», яка є власником ліцензії на Юзівську площу, а також підписав з державою угоди про розподіл продукції на 4 нові ділянки.

За словами Олександра Романюка, на Юзівській площі компанія планує відновлювати свердловини, що були пробурені 20-60 років назад. Крім того, за результатами аналізу наявних геологічних даних вже визначене місце для спорудження нової свердловини. Її буріння планують розпочати наприкінці поточного року.

У межах угод про розподіл продукції Нафтогаз отримав спецдозволи на нові ділянки та розпочав переобробку та переінтерпретації результатів сейсморозвідувальних робіт 2D минулих років. На початок 2022 року заплановано відновлення раніше пробурених свердловин та буріння нових. Наразі відбувається підготовка до закупівлі послуг з 3D сейсміки.