2007-12-24

Україна. Уряд знайде можливості для відродження шахти імені Засядька і забезпечення необхідної системи безпеки

“Ми знайдемо можливості для відродження шахти імені Засядька і забезпечення необхідної системи безпеки”, - заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко журналістам після завершення зустрічі з трудовим колективом шахти ім. Засядька у Донецьку.

Юлія Тимошенко нагадала, що сьогодні шахта перебуває у власності держави і держава не буде відмежовуватися від проблем підприємства. “Всі відповідні служби мають прискорити роботу для того, щоб безпечні ділянки шахти почали працювати”, - сказала Глава Уряду. За словами Юлії Тимошенко, “завтра відбудеться нарада з Міністром фінансів і буде визначено, як далі працювати в цьому напрямі”.

При цьому Юлія Тимошенко наголосила на забезпеченні ефективної роботи шахт і недопущенні їх закриття. “Держава закрила стільки шахт, що рубати з плеча більше не можна. Руйнувати шахти ми не маємо права. Нам, навпаки, потрібно, щоб вони процвітали, і щоб їхня робота ставала ефективнішою”, - акцентувала Глава Уряду.

На запитання журналістів, чи понесуть відповідальність винні в аваріях на шахті ім. Засядька, Прем’єр-міністр підтвердила, що “винних обов’язково буде притягнуто до відповідальності”. “Тому що коли за такі аварії не нестимуть відповідальності особи, які дійсно причетні до цього, тоді такі аварії будуть реальністю”, – зауважила Юлія Тимошенко.

Урядовий портал