2007-12-24

Україна. На конкурс спільних наукових проектів НАН України – РФФД подано 356 проектів

Відповідно до Угоди про співробітництво між Національною академією наук України і Російським фондом фундаментальних досліджень (РФФД) постановою Президії НАН України від 16.05.07 №136 було оголошено проведення спільного конкурсу НАН України та РФФД.

Як повідомляє офіційний сайт НАН України, за станом на 1 листопада 2007 року на зазначений конкурс подано 356 спільних проектів, в тому числі за науковим напрямом «науки про Землю» – 47 проектів.

З метою проведення експертизи, конкурсного відбору та організації виконання наукових проектів спільного конкурсу НАН України та РФФД у 2008-2009 роках Президія НАН України затвердила Положення щодо проведення експертизи та організації виконання наукових проектів спільного конкурсу НАН України та Російського фонду фундаментальних досліджень, а секції та відділення НАН України зобов`язала забезпечити протягом місяця з дня отримання проектів проведення експертизи поданих проектів та їх відбору відповідно до Положення.

Відтак науково-організаційний відділ Президії НАН України разом із секціями НАН України до 1 березня 2008 року повинен узгодити з РФФД перелік спільно рекомендованих наукових проектів та подати його на затвердження Президії НАН України. Президія НАН України затвердить остаточний список проектів та обсяги їх фінансування. НОВ Президії НАН України у тижневий термін після прийняття рішення Президії НАН України повідомить заявників проектів про результати конкурсного відбору.

Керівники затверджених до фінансування проектів у двотижневий термін після отримання результатів конкурсного відбору повинні укласти договори на  виконання наукових досліджень згідно з Порядком формування тематики та контролю за виконанням наукових досліджень в НАН України, затвердженим постановою Президії НАН України № 24 від 28.01.05 року. У випадку, коли у виконанні проекту з боку НАН України беруть участь декілька наукових установ, договори укладаються кожною з цих установ. Фінансування проектів здійснюватиметься НАН України в межах коштів, передбачених розподілом бюджетного фінансування НАН України на  відповідний  рік.

Продуктивний горизонт