2007-12-07

Україна. Оголошено конкурс на здобуття премії імені Тараса Шевченка Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Київський національний університет імені Тараса Шевченка оголосив конкурс на здобуття премії імені Тараса Шевченка.

Роботи і всі матеріали щодо конкурсу приймаються аналітичним відділом НДЧ до 10 січня 2008 року для підготовки питання на засідання постійної комісії Вченої ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка з організації наукової роботи (кім. 242, НДІ фізіології біологічного факультету, тел. 526-53-43, вн. 27-82, e-mail: [email protected]).

Нагадаємо, що згідно з Положенням про Премію остання присуджується Вченою радою університету:

- за вагомі наукові дослідження, які сприяють розвитку гуманітарних та природничих наук, утверджують високий авторитет університетської науки на міжнародному рівні;
- за цикл наукових праць, монографій, книг, статей;
- за підручники та навчальні посібники;
- за наукові праці з актуальних проблем у певній галузі науки (аспіранти і студенти можуть подавати рукописи і праці обсягом не менше двох друкованих аркушів);
- пріоритет надається науковим працям, монографіям, книгам, підручникам та навчальним посібникам, опублікованим державною мовою.

Щороку присуджується десять Премій імені Тараса Шевченка Київського національного університету імені Тараса Шевченка, в тому числі:

- дві – викладачам та науковим співробітникам за наукові праці, монографії;
- дві – викладачам та науковим співробітникам за підручники, навчальні посібники;
- дві – молодим ученим (кандидатам, докторам наук віком до 35 років);
- дві – аспірантам;
- дві – студентам.

В кожній номінації одна премія присуджується представникам природничих факультетів і одна – представникам гуманітарних факультетів.

Розмір Премії імені Тараса Шевченка Київського національного університету імені Тараса Шевченка визначається кожного року ректором.

Продуктивний горизонт