2009-08-20

Україна. На Рівненщині освоюватимуть ще одне родовище сонячного каменю

Ліцензію на видобуток бурштину на родовищі “Володимирець Східний”, що у Володимирецькому районі, планує реалізувати за кілька тижнів на аукціоні Мінприроди. Стартова ціна 386 тисяч гривень.

За інформацією Рівненської геологічної експедиції, родовище оцінене та підготоване до розвідки. 15 вересня відбудеться аукціон, на якому реалізують ліцензію видобуток на цьому родовищі. Упродовж перших трьох років геологічна розвідка здійснюватиметься паралельно з видобутком.

Як повідомили з управління економіки Рівненської ОДА, роботи на цьому родовищі почалися з 2005 року, хоч воно поки що не розвідане.

Очевидно, добувати сонячний камінь на родовищі у Володимирці буде приватна компанія. На Державному підприємстві “Бурштин” (чи не єдине в Україні, що займається видобутком та переробкою бурштину), яке знаходиться в Рівному, не мають намірів брати участь в торгах.

Як стало відомо, столичне ТОВ “Центр “Сонячне ремесло” частково фінансувало проведення геологічної розвідки на цьому родовищі. Тепер же товариство має намір придбати ліцензію на видобуток.

Новини Рівного On-Line