2008-08-20

Україна. На Луганщині незаконно видобувають вугілля

З початку 2008 року співробітники податкової міліції області виявили 12 порушень законодавства, пов'язаних із незаконною розробкою родовищ корисних копалин. За словами заступника начальника Управління податкової міліції ДПА в Луганській області Олександра Коваля, з незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму понад 810 тис. грн., у тому числі гірничої маси – на 320 тис. грн., вугілля – 98 тонн на 34 тис. грн., каміння – пісковику на 29 тис. грн., піску – 7 тонн на 8,5 тис. грн., техніки – на 420 тис. грн.

“Зокрема, співробітники Краснолуцького відділу податкової міліції, - розповів Олександр Коваль, - виявили два факти незаконної розробки надр з метою видобутку вугільної маси на території Міусінської міської ради та в районі шахти „Княгінінська”. У порушників вилучено техніку, а також обладнання для розробки і видобутку вугілля на 66 тис. грн. За вказаними фактами міським відділом УМВС України в м. Красний Луч порушено дві кримінальні справи за ст. 240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони надр)”.

Факти реалізації населенню вугілля з порушенням порядку заняття господарською діяльністю податківці також виявили в м. Алчевську. Вилучено 45,5 тонн вугілля. За результатами проведених перевірок на території Перевальського району зафіксовано 4 випадки виявлення корисних копалин з ознаками безгосподарного майна - наслідки незаконного видобутку. На облік до податкової інспекції поставлено 40 тонн кам'яного вугілля на суму 7 тис. грн. і 7 куб. м каменя – пісковику на 1 тис. грн.

Аналогічний факт встановлено на території с. Велика Балка Краснодонського району, де вилучено майже 7 тонн вугілля з ознаками безгосподарного майна. У Лутугінському та Антрацитівському районах області за фактами незаконного видобутку каміння – пісковику вилучено 34 кубічних метрів будівельної сировини на 15 тис. грн. Матеріали про адміністративні правопорушення направлено до суду.

ДПА в Луганській області