2023-03-09

УГВ отримало 120 генераторів від міжнародних партнерів для видобутку природного газ

АТ «УкрГазВидобування» (УГВ), частина Групи «Нафтогаз», за останні 8 місяців отримало близько 120 генераторів різної потужності на загальну суму понад 50 млн грн. Про це повідомляє пресслужба «Нафтогазу».

Генератори надійшли як донорська допомога від 11 країн. Постачання генераторів стало можливим завдяки участі Міністерства енергетики України, яке навесні 2022 року розпочало роботу із залучення донорів до підтримки сталої роботи енергетичних компаній в умовах війни. Зокрема, УГВ впродовж року отримувало енергетичне обладнання з Великої Британії, Польщі, Франції, Швеції, Азербайджану, Норвегії, Швейцарії, Японії, Бельгії, Литви, Італії.

«Завдяки цим генераторам ми видобуваємо газ незалежно від наявності електроенергії та продовжуємо працювати над збільшенням власного видобутку» – зазначив очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

«На початку повномасштабного вторгнення регулярні перебої у постачанні електроенергії призводили до порушення наших виробничих процесів і, як наслідок, до втрат видобутку. Допомога Уряду та закордонних донорів, які відгукнулися на наші запити, стала надважливою для стабілізації нашої роботи і видобування українського газу в цілому. В умовах війни нам вдалося мінімізувати втрати у видобутку газу, а зараз ми ставимо план з його збільшення», – зауважив т.в.о. генерального директора УГВ Олег Толмачев.