2016-09-08

Участь делегації УкрДГРІ у 35-му Міжнародному геологічному конгресі

З 27 серпня по 4 вересня 2016 року у місті Кейптаун (ПАР) відбувся 35-й Міжнародний геологічний конгрес та виставка ГЕОЕКСПО 2016 організовані Міжнародним Союзом геологічних наук (International Union of Geological Sciences – IUGS), Радою з Геонаук (Council for Geoscience), Геологічним товариством Південної Африки (Geological Society of South Africa).

Головною темою 35-того Конгресу було обрано девіз «Геологія в науці, економіці та суспільстві». Відповідно до цього Конгрес працював за трьома ключовими напрямками:

  • Геологічна наука для суспільства
  • Фундаментальна геологічна наука
  • Геологічна наука для економіки

Як було повідомлено організаторами у роботі Конгресу прийняло участь близько 10 000 делегатів з усього світу.

Делегацію від України представляли фахівці Українського державного геологорозвідувального інституту. Було зроблено дві доповіді за напрямком «Геологічна наука для економіки» на яких презентувалися наукові напрацювання УкрДГРІ що стосуються альтернативної енергетики, а саме нетрадиційних вуглеводнів.

За словами директора УкрДГРІ Сергія Гошовського, 35-й Міжнародний геологічний конгрес не тільки продемонстрував найновіші здобутки в галузі геологічного вивчення та раціонального використання й охорони надр. Цей захід перш за все об’єднує вчених з усього світу, дозволяє здійснити обмін інформацією, ідеями та кращими практиками, сприяє просуванню фундаментальних і прикладних досліджень в галузі наук про Землю.

Участь наших фахівців у таких міжнародних спеціалізованих форумах є необхідною складовою розвитку як нашого підприємства зокрема, так і галузі в цілому, адже це дозволяє «тримати руку на пульсі» і відстежувати й визначати тенденції розвитку геології загалом та її окремих напрямків.

Наступний, 36-й Міжнародний геологічний конгрес проходитиме з 2 по 8 березня 2020 року у м. Делі (Індія).