2017-12-14

Участь делегації ДП «УГК» у BASGES

Геологічна служба Китаю в Шеньяні (Shenyang Geological Survey of China Geological Survey) ініціювала міжнародний проект спільної роботи з гео-екологічного вивчення (Global Black Soils Critical Zone Geo-Ecological Survey - BASGES) в рамках міжнародної програми МПГК (IGCP - "Land resource evolution mechanism and its sustainable use in global black soil critical zone")

08 - 11 грудня 2017 року в м.Шеньян (Китай) відбулася перша робоча конференція BASGES під головуванням директора Шеньянської геологічної служби професора Li Zhizhong та його заступника професора Wang Daming. В роботі конференції прийняли участь представники 10 країн світу (Китай, США, Канада, Англія, Німеччина, Австралія, Україна, Греція, Чехія, Монголія). На конференції обговорювались питання можливостей геохімічних та дистанційних аерокосмічних методів досліджень для вивчення та порівняння чотирьох найбільших чорноземних провінцій світу та їх критичних зон.

Від України в роботі конференції взяла участь делегація ДП «Українська геологічна компанія» у складі в.о. генерального директора – Богдана Слободяна та директора Українського науково-виробничого центру геохімічних досліджень ДП «УГК» – Володимира Клоса.

У ході пленарних засідань зроблена оглядова презентація геохімічних та аерокосмічних досліджень чорноземних ґрунтів України (Ukrainian Black Soil Research: A Review and its Prospects), яка була підготовлена ДП «Українська геологічна компанія» (Клос В.Р.) та Інститутом геологічних наук (Філіповіч В.Є.). Також були обговорені можливі напрямки та шляхи подальшої міжнародної співпраці в питаннях геохімічних та аерокосмічних досліджень чорноземних ґрунтів.