2017-12-14

Олена Павленко взяла участь у круглому столі щодо децентралізації ренти

Президент «Діксі Груп» Олена Павленко виступила модератором круглого столу «5% ренти для місцевих бюджетів: перспективи розвитку видобувних регіонів з 2018р», що проходив 13 грудня в Києві за підтримки урядів Німеччини та Великобританії та у партнерстві з Національним Секретаріатом ЕІТІ. Учасниками заходу виступили народні депутати, представники українських видобувних компаній, органів влади, представники регіонів – голови сіл, депутати місцевих рад тощо. 

Відкриваючи захід, Олена Павленко зазначила, що перед українським урядом і громадськістю стоїть сьогодні завдання гармонізувати дві цілі: з одного боку, нарощування видобутку газу для досягнення цілей Концепції 2020, з іншого – збереження інтересів регіонів, зокрема  безпечного, екологічного та вигідного для громад видобування вуглеводнів. 

Особлива увага під час дискусії була приділена процедурі розподілу ренти, яка буде запущена з січня 2018 року. Представники Міністерства фінансів, Державної фіскальної служби,  також Держказначейства представили деталі такої процедури, та відповіли на всі питання, які виникали як серед представників громад, так і компаній.