2017-03-24

У Сумах обговорять впровадження ІПВГ та її значення для влади і громад

27 березня 2017 року в м. Суми відбудеться круглий стіл «Ініціатива прозорості видобувних галузей – шлях до ефективного управління ресурсами» з представниками органів місцевого самоврядування, державної влади, територіальних громад, громадських організацій та ЗМІ.

Початок заходу - 27 березня 2017 року о 10:00. Місце проведення: приміщення Сумської обласної ради (м.Суми, площа Незалежності 2, 3-й поверх, к. 38а)

Учасники круглого столу обговорять поточну ситуацію щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях на місцевому рівні, ознайомляться з основними принципами, правилами і вимогами Стандарту ІПВГ та отримають актуальну інформацію з наступних питань:
- Сучасний стан впровадження ІПВГ в Україні. Основні результати другого звіту ІПВГ: значення для влади та громад.
- Моніторинг використання коштів місцевих бюджетів видобувних регіонів Сумської області.
- Розвиток законодавчої та нормативно-правової бази для імплементації стандартів ІПВГ в Україні.
- ІПВГ як інструмент ефективного управління ресурсами для вирішення соціально-економічних та енергетичних проблем територіальних громад.
- Соціально-економічні та екологічні проблеми громад видобувних регіонів Сумської області.

В рамках круглого столу заплановано обговорення шляхів ефективного впровадження ІПВГ в Україні для забезпечення прозорості бюджетних процесів, громадського моніторингу діяльності видобувних компаній та пошуку шляхів розв’язання існуючих проблем між представниками громадськості, місцевої влади й видобувних компаній.

Участь в заході безкоштовна. Бажаючим прийняти участь необхідно зареєструватися за посиланням: https://goo.gl/forms/Wfw0EQgcqH3Blnkr2 Контактна особа: Олена Агапова (тел.: +38 050 995 01 48, e-mail: [email protected]).

Захід організовано в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи — ІІ впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні», який фінансується Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «ЗМФІ-ІІ» та реалізується ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» за підтримки Сумської обласної ради.