2021-09-13

У США вважають, що природний газ не є джерелом "чистої" енергетики

Відповідно до плану Демократичної палати, природний газ не вважатиметься чистим енергоносієм. 

Згідно з планом, природний газ буде виключено з програм фінансової підтримки «зеленої» енергетики, оскільки відтепер враховуватиметься лише електроенергія з місткістю вуглецю менше 0,10 метричних тонн еквівалента CO2 на мегават-годину. Це викликало похвалу з боку екологічних груп, які виступають проти природного газу в якості джерела «чистої» енергії через побоювання з приводу гідравлічного розриву пласта (ГРП) та пов'язаних з цим викидів метану - потужного парникового газу.

У рамках програми постачальники електроенергії матимуть право на отримання гранту, якщо вони збільшать обсяг чистої електроенергії, що поставляється споживачам на 4 % в порівнянні з попереднім роком. За повідомленням комітету, сума гранту становитиме $ 150 на кожну мегават-годину чистої електроенергії, що перевищує 1,5 % від суми попереднього року. Комунальні підприємства, які не змогли збільшити свій відсоток чистої електроенергії як мінімум на 4 % в порівнянні з попереднім роком, будуть змушені сплатити штраф Міністерству енергетики.

Законопроєкт також включає збір за викиди метану, що стягується з нафтогазової галузі, виділення $ 13,5 млрд на зарядні пристрої та іншу електромобільні інфраструктуру, $ 7 млрд позики Міністерства енергетики та гранти на транспортні технології з нульовим рівнем викидів і $ 5 млрд - на фінансування програм, спрямованих на скорочення викидів шкільними автобусами, сміттєвозами і іншими транспортними засобами великої вантажопідйомності.