2024-07-02

У Румунії на кінець року очікують перших бурових робіт на Neptun Deep

Освоєння газового родовища Neptun Deep, яким керує OMV Petrom, йде за графіком, і якщо не станеться нічого несподіваного, влада очікує початку буріння на кінець року. Про це з посиланням на міністра енергетики Румунії Себастьяна Бурдужи повідомляє Romania Insider.

Як зазначається, минулого місяця проєкт отримав екологічний дозвіл, але все ще очікує отримання дозволів на будівництво деяких його об’єктів.

«Проєкт Neptun Deep виконується за графіком. І Romgaz, і OMV Petrom доклали всіх необхідних зусиль, щоб отримати погодження, аби мати змогу укладати контракти на виконання робіт. З інформації, яку ми маємо, практично всі контракти підписані на цей час, і ми хочемо провести там перші буріння до кінця цього року, якщо все піде як слід», — заявив Бурдужа.

На конференції Petroleum Ukraine 2024 керівник відділу палива та Petchem Sales East OMV Petrom Нарчіс Попеску зазначав, що компанія OMV Petrom здійснює розробку чорноморського нафтогазового родовища Neptun Deep.

Зі слів Попеску, інвестиції у проєкт становитимуть 3,8-4 млрд євро. Розвідані запаси газу родовища Neptun Deep оцінюються в 100 млрд м3, перші видобуті кубометри газу компанія планує отримати 2027 року.