2018-07-17

У Полтаві пройшли вісім громадських слухань за процедурою ОВД

Слухання відбулись згідно з Законом України «Про оцінку впливу на довкілля», організатором яких виступило Міністерство екології та природних ресурсів України.

Представники Департаменту земельних відносин АТ «Укргазвидобування» повідомили, що видобуток буде проводитись з дотриманням усіх вимог чинного законодавства України та з врахуванням екологічних інтересів громадськості.

— Від продовження дії спеціальних дозволів на користування надрами, залежить можливість здійснювати видобуток природного газу, що напряму впливає на стан та рівень забезпечення енергетичної безпеки України, зазначив начальник відділу зв’язків з місцевими громадами та органами влади Департаменту земельних відносин АТ «Укргазвидобування» Олексій Сердюченко.

Громадські слухання пройшли у рамках чинного Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» №2059, прийняття якого очікували більше десяти років, коли вперше Україна була визнана країною, яка не виконує взяті на себе зобов’язання відповідно до Оргуської конвенції. Позитивним елементом у прийнятті і впровадженні даного Закону є залучення громадськості з ранніх стадій в обговоренні планованої діяльності шляхом формування переліку питань, які досліджуються під час ОВД. 

Місцеві жителі, на території яких відбувається, або планується діяльність Товариства мають можливість впливати на вибір альтернативного місця здійснення планованої діяльності, а також, на впровадження переліку заходів, які зменшуватимуть вплив на довкілля такої діяльності. Завдяки цьому, зростає рівень свідомості громадян на місцях, що в кінцевому результаті позитивно впливає на рівень екологічної освіченості в державі.

АТ «Укргазвидобування» хоче подякувати кожному, хто залучається до обговорення, адже активна позиція допоможе спільно здійснювати діяльність згідно чинного законодавства з дотриманням усіх норм.

Товариство хоче подякувати Мінприроди за належну організацію і проведення громадських слухань.