2021-10-22

У Лисичанську проведено розгляд підсумків виконання програми розвитку гірничих робіт

З 18 по 21 жовтня 2021 року відповідно до плану роботи управління гірничого нагляду Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці працівниками відділу гірничотехнічного нагляду у східному напрямку проведено розгляд підсумків виконання програми розвитку гірничих робіт за 9 місяців 2021 року по піднаглядовим шахтам АТ «Лисичанськвугілля», а також розгляд проектів планів розвитку гірничих робіт на 2022 рік. Про це повідомляється на сайті Східного міжрегіонального управління Дежавної служби України з питань праці.  

На розгляд запрошені головні інженери, заступники директорів з охорони праці, фахівці і головні спеціалісти  шахт.

При розгляді звітів за 9 місяців 2021 року приділяється увага виконанню графіків та заходів щодо приведення умов праці до нормативних вимог, а саме: -забезпеченість працівників ЗІЗ, індивідуальними світильниками, респіраторами, узгодження позицій планів ліквідації аварій, стан протипожежного захисту, стан метанометричної апаратури, стан провітрювання, стан пилогазового режиму, стан стаціонарного обладнання.

При розгляді проектів планів розвитку гірничих робіт на 2022 рік звертається увага на відповідність розробленої програми проектам будівництва та реконструкції шахт і вимогам нормативно-правових актів з охорони праці та охорони надр.

За результатами розгляду в управлінні гірничого нагляду буде складено відповідний протокол та направлено генеральному директору АТ «Лисичанськвугілля» для вжиття заходів по усуненню виявлених недоліків для забезпечення безпечних умов праці на піднаглядних шахтах.

Розгляд програми  підсумків виконання програми розвитку гірничих робіт проводився з дотриманням усіх карантинних вимог з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.