2024-03-18

У Києві обговорили проєкт ПУРБ Дніпра (суббасейн Середнього Дніпра)

У Києві відбулося публічне обговорення проєкту Плану управління річковим басейном (ПУРБ) Дніпра (суббасейн Середнього Дніпра).
За словами заступника голови Держводагентства Ігоря Гопчака, проєкт Плану управління річковим басейном Дніпра отримав схвальну оцінку Європейської Комісії, а після громадського обговорення буде поданий на затвердження Уряду.
Найбільш важлива частина ПУРБ – це програма заходів, які будуть спрямовані на вирішення головних водно-екологічних проблем річкових басейнів з врахуванням впливу військових дій в частині впливу на масиви поверхневих вод. Реалізація цих заходів забезпечить досягнення екологічних цілей, що визначені у планах управління річковими басейнами.
Начальник БУВР середнього Дніпра Микола Урупа наголосив на тому, що економічно-ефективна програма заходів є ключовим інструментом для вирішення питання покращення якості поверхневих та підземних вод.

Детальніше про захід - за посиланням.

З текстом проєкту ПУРБ Дніпра (суббасейн Середнього Дніпра) можна ознайомитись за посиланням https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-dnipra1.