2021-02-25

У Білорусі відкрито нове нафтове родовище

Нове нафтове родовище відкрито в Хойнікському районі. На глибині понад 4,2 тис. м отримано приплив нафти дебітом 20 т / д. Про це повідомляє Enkorr з посиланням на дані «Белоруснефть».

«Після завершення будівництва і освоєння свердловини, уточнення геологічної будови Східно-Ізбиньского родовища буде виконаний підрахунок запасів вуглеводнів з подальшою постановкою їх на державний баланс. Для вивчення ресурсного потенціалу Центральної структурної зони Прип'ятського прогину в 2021-2022 роках фахівці «Белоруснефть» планують пробурити тут 13 пошуково-розвідувальних свердловин», - розповів заступник генерального директора «Белоруснефть» з геології Петро Повжик.

За попередніми оцінками, добовий дебіт нафти досягне не менше 50 тонн. Це легка кондиційна нафта, що видобувається стандартними способами. Про це свідчить зразок керна, піднятий з глибини на цьому родовищі.

«Тут ми працюємо вже 55 років - всі родовища вже відкриті і знаходяться на стадії зрілого вироблення запасів. Основна програма геолого-розвідувальних робіт з буріння пошукових свердловин в Центральній структурної зоні. Подальша стратегія - перехід на Південну структурну зону Прип'ятського прогину в районі Єльська, Лельчиць, Наровлі», - пояснив Повжик.