2021-02-25

Smart Energy запустила свердловину №25 на Свиридівському родовищі

Британська компанія Enwell Energy, що входить до групи компаній Smart Energy, ввела в роботу свердловину №25 на Свиридівському родовищі (Полтавська обл.). Про це повідомляє пресслужба компанії.

Свердловина №25 розвідувальна. Вона призначена для розвідки та встановлення промислового значення покладів вуглеводнів горизонтів В-20, В-22 та В-23 візейського ярусу. Під час випробовування було отримано значний приплив газу та конденсату з горизонту B-22, тож свердловину було підключено до установки підготовки газу для проведення тривалого промислового тестування та оптимізації її виробничих параметрів. Зараз свердловина працює зі стабільним дебітом 55 тис. м 3 /добу газу та 13 т/добу конденсату.

«Під час випробувань ми провели дослідження на різних режимах роботи нової свердловини. Поточний режим визначено як оптимальний і вже сьогодні дебіт цієї свердловини допомагає нам підтримувати позитивну динаміку видобутку», - прокоментував Віктор Дудзич, технічний директор групи компаній Smart Energy.

Фактична глибина нової свердловини, буріння якої розпочалось у липні 2020 року, склала 5 320 м. Її введення в роботу відбулося з випередженням запланованого строку.