2020-08-12

Туркменгеологія отримала промисловий приплив газу з нового родовища в Каракумах

Промисловий приплив природного газу добовим дебітом 400 тис. кубометрів отриманий з нової свердловини на родовищі Таджібай на сході Туркменії, повідомила в понеділок електронна газета "Небітгаз" нафтогазового комплексу країни.

Відзначається, що успішну проходку свердловини на перспективній ділянці в пустелі Каракуми провели фахівці експедиції державної корпорації "Туркменгеологія".

Продуктивний пласт залягає на глибині 3700 метрів.

Як повідомлялося, нове газове родовище Таджібай, розташоване на півдні Лебапського велаяту (регіону), було введено в експлуатацію в грудні 2019 року. Видобуток газу веде Лебапськке ДДУ держконцерну "Туркменгаз".

"З першої експлуатаційної свердловини вже отримані десятки мільйонів кубометрів газу. У найближчі роки видобуток природного газу на промислі значно збільшиться за рахунок введення в експлуатацію нових експлуатаційних свердловин", - йдеться в повідомленні.

Вуглеводневі ресурси Туркменії оцінюються в більш ніж 71 млрд тонн нафтового еквівалента, з яких понад 20 млрд тонн нафти і понад 50 трлн кубометрів природного газу. Найбільшим за запасами газу є родовище Галкиниш (27,4 трлн кубометрів).