2021-12-21

Туреччина та Азербайджан посилять співпрацю у газовій сфері

Баку та Анкара планують підписати документи про співпрацю у газовій та гірничорудній сферах. Підписання документу заплановане у рамках І азербайджано-турецького енергетичного форуму, який пройде у Баку 21-22 грудня.

«Перший азербайджано-турецький енергетичний форум націлений на подальший розвиток енергетичної співпраці між Туреччиною та Азербайджаном. Форум також відчинить двері для нових інвестицій. У цьому контексті у узгоджених підсекторах було сформовано робочі групи», - зазначають турецькі ЗМІ.

Конкретні кроки в бік співпраці будуть здійснені в областях, визначених робочими групами: з вуглеводнів та нафтохімії; по відновлюваним джерелам енергії та енергоефективності; по ринку електроенергії, розподілу та передачі електроенергії; з регулювання.

У вівторок робочі групи представлять свої звіти про можливу співпрацю. У середу, 22 грудня, за підсумками засідання, яке пройде під співголовою міністра енергетики Азербайджану Парвіза Шахбазова та міністра енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіха Дьонмеза, буде підписано протокол про співпрацю. У рамках форуму також передбачається підписання різних документів для розвитку співпраці – у сферах видобутку корисних копалин та природного газу.