2016-08-12

ТОВ “Карпатигаз” за час спільної діяльності з УГВ сплатило понад 9,5 млрд грн податків

Менш ніж за 5 років у спільну діяльність з “Укргазвидобування” (УГВ) ТОВ “Карпатигаз” залучило понад 150 млн доларів іноземних інвестицій та сплатило понад 9,5 млрд грн податків. Про це УНН повідомили у компанії.

“ТОВ "Карпатигаз“ як оператором спільної діяльності за ДСД №3 за період 2011-2015 роки було сплачено - 8,064 млрд грн податків; за 6 місяців 2016 року - 1,632 млрд грн”, - значили в компанії.

Нагадаємо, протягом двох попередніх років ТОВ “Карпатигаз” було введено в експлуатації 7 дожимно-компресорних станцій.

Як раніше заявив директор ТОВ “Карпатигаз” Б.Синюк, незважаючи на позов “Укргазвидобування” до Стокгольмського арбітражу (щодо розірвання в односторонньому порядку договору про спільну діяльність), компанія не планує зупиняти свою роботу. “Ми не вороги своїй країні”, - зазначив він з цього приводу і додав, що від роботи лише однієї ДКС (Хрестищенської - ред.) ТОВ “Карпатигаз” наразі залежить близько 30% видобутку “Укргазвидобування”.

За даними ЗМІ, розірвання договору про спільну діяльність (ДСД) “Укргазвидобування” (УГД) з компанією “Карпатигаз” призведе до того, що УГД доведеться виплатити “Карпатигаз” 155 млн. доларів інвестицій.

Також нагадаємо, що менеджмент “Укргазвидобування” заморозив роботу з міжнародними компаніями Caterpillar, Propak і Galileo.

Загалом, за даними низки експертів, політика УГВ щодо витіснення ДСД з ринку призведе до втрати інвестицій і скорочення об’ємів видобутку.