2022-02-09

Tharisa підписала меморандум щодо створення системи фотоелектричної сонячної енергії

Компанія Tharisa, виробник металів платинової групи (МПГ) і хрому, підписала всеосяжний Меморандум про взаєморозуміння з компанією Total Eren, провідним міжнародним незалежним виробником енергії з відновлюваних джерел, і компанією Chariot, що займається проблемами енергетичного переходу в Африці, за проєктом вироблення фотоелектричного сонячного світла.

Меморандум про взаєморозуміння, який передує підписанню довгострокової угоди про купівлю електроенергії для її подальшого постачання на «умовах повної оплати при відмові від постачання», передбачає, що партнери розробляють, фінансують, будують, володіють, експлуатують та підтримують проєкт вироблення фотоелектричної сонячної енергії для електропостачання рудника Тариса (Tharisa), розташованого у Південній Африці.

«Tharisa відіграє важливу роль у глобальному русі за енергетичний перехід, і ми прагнемо виробляти ці ключові метали стійким чином», - сказав керівник відділу компанії з екологічного та соціального управління Тебого Матсімела. 

«Рішення щодо використання сонячної енергетики, пропоноване Total Eren, — це лише один із кількох кроків, які ми робимо для того, щоб наш флагманський копальні Тариса, термін служби якого становить понад 50 років, мав зменшений вуглецевий слід. Наша мета — скоротити викиди вуглецю на 30 % до 2030 року і, зрештою, до 2050 року стати вуглецево-нейтральними», - додав він.

Очікується, що проєкт спочатку забезпечить пікову потужність 40 МВт, при цьому попит, як очікується, збільшуватиметься протягом терміну служби рудника Тариса, адекватно покриваючи його поточні потреби в енергії.