2022-02-09

Outokumpu нарощує зусилля, щоб стати більш екологічною

Фінська компанія-виробник нержавіючої сталі Outokumpu активізує зусилля зі скорочення свого вуглецевого сліду, незважаючи на тиск цін на енергоносії та жорстку конкуренцію з боку менш регульованих азіатських конкурентів.

Outokumpu 8 лютого заявила, що зв'яже свої плани винагород керівництву з кліматичними цілями, спрямованими на скорочення викидів по всьому ланцюжку створення вартості на 30 % порівняно з рівнем 2020 року до 2030 року.

“Це досить унікально. У бізнесі нержавіючої сталі ми єдині, хто має мету зі скорочення викидів затверджено незалежним спостерігачем», — сказала Reuters фінансовий директор Піа Аалтонен-Форселл, маючи на увазі ініціативу «Науково обґрунтовані цілі», яка встановила цілі Outokumpu. відповідати Паризькій угоді щодо клімату.

Європейський Союз веде переговори про свій план скорочення викидів вуглецю, який включатиме механізм коригування вуглецевих кордонів для оподаткування імпорту товарів, вироблених у країнах із більш слабкими стандартами викидів CO2, з метою вирівнювання витрат на викиди CO2. Outokumpu використовує у своєму виробництві 90 % перероблених відходів, і Аалтонен-Форсел закликав ЄС прийняти модель, в якій враховуватимуться всі викиди, включаючи викиди від сировини.

Outokumpu заявила, що очікує, що скоригований прибуток до вирахування відсотків, податків, зносу та амортизації (EBITDA) залишиться на тому ж чи вищому рівні, ніж у четвертому кварталі минулого року.

Outokumpu повідомила, що скоригована EBITDA у четвертому кварталі в цілому відповідає очікуванням, зростання продажів у четвертому кварталі на 64 % до €2,22 млрд і зростання постачання нержавіючої сталі на 12 %, обидва показники перевершили прогнози.