2021-05-12

Святогірська міськрада забороняє розвідку покладів газу на Юзівській ділянці

Проєкт рішення про укладення договору на проведення розвідувальних робіт з ТОВ «Надра Юзівська» оприлюднила Святогірська міська рада. Про це повідомляється на сайті Святогірської міськради.

Депутати Святогірська мають погодитись з «тимчасовою експлуатацією частини земельної ділянки комунальної власності площею 5,2 га, розташованої на території Святогірської територіальної громади Краматорського району Донецької області для проведення геологорозвідувальних робіт (ГРР), включно з бурінням свердловини № 100 на Слов'янській площі Юзівської ділянки, проведенням капітального ремонту свердловин №№ 3, 613 Слов'янської площі Юзівської ділянки і будівництвом під'їзної дороги до них.

«Надра Юзівська» щорічно платитиме суму, яку визначать місцеві депутати на сесії, за тимчасове користування земельної ділянки та відшкодує всі збитки при проведенні ГРР.

Опублікована карта робіт компанії змусила мешканців вимагати від депутатів відкласти підписання договору, та провести громадські слухання, через екологічні аспекти проєкту.

Представники компанії «Надра Юзівська» висловили готовність зустрітися з місцевими жителями 12 травня.