2020-10-12

Southstone підписала угоду про створення СП з видобутку алмазів і експлуатації родовищ

Rough & Polished повідомляє, що компанія Southstone уклала з Gumrock Mining угоду про створення спільного підприємства з видобутку алмазів і експлуатації родовищ, яке дозволяє їй продовжувати свою корпоративну стратегію, націлену на швидке використання можливостей з видобутку алмазів у Південній Африці. 

Як зазначає компанія, в рамках спільного підприємства передбачаються обсяги виробництва від 7 000 до 40 000 тонн руди на місяць. 

Термін дії даної угоди становить п'ять років, починаючи з 1 жовтня 2020 року по 30 вересня 2025 року. Діяльність спільного підприємства буде зосереджена на видобутку алмазів в рамках будь-яких концесій або дозволів на видобуток, які можуть бути узгоджені обома сторонами в Південній Африці. 

Спільне підприємство має на увазі рівне розділення всіх операційних витрат, а також всього прибутку і збитків. 

Спільне підприємство почало проходку пробних шурфів в Північно-Західній провінції ПАР. На сьогоднішній день вирито і нанесено на карту понад 60 пробних шурфів глибиною від 1 до 5 метрів. 

Очікується, що проходка пробних шурфів триватиме ще 1-2 тижні, і як тільки буде визначено місцезнаходження відповідного гравію, почнеться відбір проб. 

Будь-які алмази, витягнуті в цей період, будуть продані на відкритому тендері.