2021-01-11

SOCAR Turkey оприлюднила терміни підписання грантової угоди за проєктом NEFERTITI

SOCAR Turkey надає великого значення дослідженням, розробкам та інноваціям, які є рушійною силою сталого зростання, повідомляє Trend, посилаючись на слова генерального директора компанії SOCAR Turkey Research and Development (R & D) and Innovation Co. Білала Гулієва.

"У цьому контексті ми створили компанію SOCAR Turkey R & D and Innovation Co. в грудні 2019 року, щоб застосувати 51-річний досвід нафтохімічного комплексу Petkim в області досліджень і розробок у всій групі компаній.

Проєкт NEFERTITI, який передбачає виробництво хімічних речовин, таких як етанол / ізопропанол, з вуглекислого газу з використанням сонячної енергії ", - сказав він.

Гулієв зазначив, що цей проєкт дозволить перетворювати вуглекислий газ і воду на хімічні речовини: "Реалізуючи цей проєкт, ми прагнемо розширити наш досвід в диверсифікації використання поновлюваних джерел енергії. Я вірю, що проєкт NEFERTITI внесе великий внесок в середньострокову і довгострокову стратегію сталого розвитку та енергетичного переходу SOCAR Turkey". 

Він зазначив, що NEFERTITI, що привернув велику увагу міжнародної спільноти, стане одним з проєктів, що фінансуються в рамках програми Horizon 2020 Європейської комісії.