2021-01-11

Lucara Diamond продовжила ліцензію на видобуток алмазів на руднику Karowe на 25 років

Компанія Lucara Diamond продовжила свою ліцензію на видобуток алмазів на руднику Karowe, що в Ботсвані, терміном на 25 років, забезпечивши собі право на видобуток до 2046 року що знаменує собою важливий крок у плані отримання офіційного дозволу на проєкт розширення рудника шляхом переходу на підземний видобуток. Про це повідомляє Rough & Polished. 

«Оновлення нашої ліцензії і продовження видобутку до 2046 року є важливою віхою для проєкту розширення Karowe шляхом переходу на підземні роботи, що відкриває шлях до завершення додаткового позикового фінансування і отримання повного дозволу в рамках проєкту в кінці цього року», - сказала виконавчий директор компанії Ейра Томас. 

Згідно Lucara Diamond, проєкт підземного розширення рудника Karowe, здійснення якого просувалося в 2020 році в рамках переглянутого бюджету компанії в 22 млн доларів у відповідь на COVID-19, був зосереджений на критичних за вибором часу елементах, детальному проєктуванні і дизайні, а також на обмежених за масштабом земляних роботах і геотехнічних досліджень.

Компанія також заявила, що продовжить вивчати варіанти фінансування підземного розширення рудника шляхом запозичення тих сум, які можуть перевищити її грошовий потік від операцій в період будівництва.

Передбачувана вартість програми підземного розширення рудника становить 514 млн доларів, а розробка - п'ять років; при цьому очікується, що першу підземну руду буде здобуто в 2026 році.