2016-10-27

Секретаріат Енергетичного Співтовариства заснував Центр переговорів та вирішення спорів

Центр переговорів та вирішення спорів було засновано 25 жовтня Секретаріатом Енергетичного Співтовариства. Запуск Центру став відповіддю на сигнали щодо того, що альтернативні шляхи вирішення енергетичних спорів уже не відповідають потребам національних органів та акціонерів, особливо середніх та малих підприємств і споживачів.

Арбітражні і судові розгляди, зазвичай, затягуються, є дорогими та часто не відповідають головним передумовам стабільних енергетичних ринків, особливо необхідності інтеграції, безпеки постачання, інвестицій, так само як інтересам споживачів та охорони навколишнього середовища. З точки зору Секретаріату, ці цілі можуть бути досягнуті шляхом зберігання стосунків між сторонами спору і спільною роботою на досягнення загальноприйнятного рішення, а не затягуванням судового процесу.

Центр зосереджуватиметься на посередництві у спорах між інвесторами і державою та пропонуватиме підтримку національним органам у переговорах з приватними сторонами. Центр також намагатиметься сприяти швидкому вирішенню спорів відповідно до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства через спеціально підготовлені переговори та можливості посереднитва.

Центр приєднано до Правового відділу Секретаріату, якій очолює Дірк Бушле, Голова Правового відділу та заступник директора Секретаріату. Секретаріат.
В усіх випадках послуги, що надаються Секретаріатом є безоплатними. Процедурні правила будуть невдовзі прийняті та опубліковані на веб-сайті Енергетичного Співтовариства.