2020-11-05

Саудівська Аравія складе геологічні карти західного регіону

Саудівська Аравія підписала контракти на шість років на проведення геологічних досліджень і складання карт розподілу мінеральних ресурсів на заході країни. Про це повідомляє Angi, посилаючись на слова міністра промисловості і мінеральних ресурсів королівства.

"Нещодавно було підписано чотири контракти на здійснення проєктів геологічних досліджень в королівстві з рядом провідних міжнародних організацій і компаній у цій галузі. Ці проєкти протягом наступних шести років зосереджуватимуться на складанні геологічних карт на території близько 600 тисяч квадратних кілометрів багатого на корисні копалини "арабського щита" на заході королівства з метою вивчення, визначення наявності і розподілу мінеральних ресурсів в цьому регіоні, а також створення всеосяжної бази даних геологічної інформації, яка стане довідковою інформацією для інвесторів і працівників гірничодобувного сектора зараз і в майбутньому", - розповів аль-Хурейф. 

За його словами, королівство багате різними видами мінеральних ресурсів, вартість яких, згідно з останніми дослідженнями, становить близько 5 трильйонів саудівських ріалів (понад 1,3 трильйона доларів), тому, очікується, що до 2030 року сектор гірничодобувної та металургійної промисловості стане третім за значимістю в промисловому виробництві Саудівської Аравії.