2019-11-20

Роман Опімах відвідав ДП «Укрнаукагеоцентр»

Під час робочої поїздки у Східний нафтогазовидобувний регіон України голова Держгеонадр Роман Опімах та радник міністра Мінекоенерго України Артем Петренко відвідали дочірнє підприємство ПрАТ «НАК «Надра України» — ДП «Укрнаукагеоцентр». Про це повідомляє Прес-центр ДП «Укрнаукагеоцентр».

Голова правління НАК «Надра України» Ярослав Климович та генеральний директор ДП «Укрнаукагеоцентр» Петро Голуб ознайомили керівництво галузі з діяльністю підприємства, звернули увагу на значні об’єми геологорозвідувальних робіт, які виконує ДП «Укрнаукагеоцентр» у співпраці з понад 70 підприємствами нафтогазової галузі України, що дає суттєвий внесок у видобуток вуглеводнів. 

Під час візиту гостям продемонстрували виробничі потужності підприємства, керносховище, лабораторії для вивчення кернового матеріалу, нафти, газу, конденсату та пластових вод, що оснащені аналогічно лабораторіям зарубіжних нафтогазових компаній, а також обладнання для стереодемонстрації геологічних та гідродинамічних ЗD моделей.

Під час екскурсії гості ознайомились з понад 80-річною історією діяльності підприємства. «… Наші фахівці можуть і виконують буквально все: від складання проектно-кошторисної документації, пошуків і розвідки мінеральних ресурсів до складання геолого-економічної оцінки родовищ із захистом в ДКЗ України», - розповів гостям П. Голуб.

Учасники зустрічі обговорили подальші перспективи проведення геологорозвідувальних робіт в умовах високої розвіданості та виснаженості нафтогазовидобувних регіонів.