2017-10-02

Роль сучасних методів Well Testing

Керівництво ПАТ «Укргазвидобування» провело круглий стіл з представниками вітчизняних та іноземних компаній, що спеціалізуються на випробуванні та дослідженні газових свердловин (Well Testing)*.

Учасниками заходу були представники EXPRO Eurasia, Hilong, Techno Canada, Weatherford,Trident, Locked Energу Services, ТОВ «Трейдинг-Юг», ДП «Наукагеоцентр», РУП «Белоруснефть», Tacrom.

Головною темою обговорення стала роль сучасних методів Well Testing для подовження життєвого циклу наявних родовищ та пошуку нових грінфілдів.
За словами директора з видобутку Юрія Нагорняка, уже у 2018 році УГВ планує пробурити майже 500 тис. м силами БУ «Укрбургаз» та зовнішніх аутсорсерів, як вітчизняних, так і зовнішніх. На 25 нових свердловинах буде проведено найсучасніші комплекси випробувань та досліджень.

Презентація проекту
*Well Testing – технологічний комплекс робіт у свердловині, пов'язаний з операціями створення глибокої депресії на пласт, багатоцикловим викликом припливу пластового флюїду з відбором проб з реєстрацією діаграм зміну тисків і температур на вибої та трубах.