2021-07-25

РНБО зупинив процес приватизації УкрДГРІ

Кабінет Міністрів України повинен вжити заходів щодо включення Українського державного геологорозвідувального інституту до переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

Відповідно до указу Президента України №306/2021 від 23.07.2021, Кабінету Міністрів у місячний термін необхідно вжити заходів щодо включення державного комерційного підприємства «Південукргеологія», казенного підприємства «Кіровгеологія», державного підприємства «Український державний геологорозвідувальний інститут» до переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, під час опрацювання у Верховній Раді України проекту Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (реєстр. № 4020 від 2 вересня 2020 року).

Нагадаємо, що 12 серпня 2020 року Кабмін прийняв рішення щодо передачі близько 200 об’єктів в управління Фонду державного майна України для подальшої приватизації, в тому числі і Український державний геологорозвідувальний інститут «УкрДГРІ».