2020-09-14

Рекордну багатозабійну свердловину пробурила ССНК

Фахівці Східно-Сибірської нафтогазової компанії (ССНК), яка входить в «Роснефть», завершили на Юрубчено-Тохомському родовищі в Евенкійському муніципальному районі Красноярського краю будівництво багатозабійної свердловини з чотирма горизонтальними стовбурами, рекордної для рифейських відкладень. Загальна протяжність свердловини - 5280 м, горизонтальної ділянки - 2220 м. Пусковий дебіт нафти склав 281,5 тонн на добу. 

Роботи проведені завдяки застосуванню інноваційного методу сейсмогеологічного аналізу. В ході будівництва досягнута ефективність проходки буріння в 99 %.

Новий підхід дозволив спроектувати свердловину максимально точно. Успішно спрогнозовані множинні тектонічні розломи для максимального залучення і використання експлуатаційного фонду.

Будівництво свердловин на Юрубчено-Тохомському родовищі проходить в складних геологічних умовах в зв'язку з унікальною будовою нафтоносного пласта. Рифейські карбонатні резервуари родовища характеризуються численними зонами розломів, тріщинуватостями, вилуговуваннями і іншими процесами. Перевагами таких ділянок є їхня висока продуктивність і нафтонасиченість.

НК приділяє особливу увагу інноваційному розвитку, визначаючи технологічне лідерство як ключовий фактор конкурентоспроможності на нафтовому ринку.