2018-03-15

Проведено засідання БГЗО з питання імплементації ІПВГ/ЕІТІ в Україні

14 березня під головуванням заступника Міністра з питань європейської інтеграції Наталії Бойко проведено засідання багатосторонньої групи заінтересованих осіб (БГЗО) з питання імплементації ІПВГ в Україні.

Учасники заходу опрацювали низку питань порядку денного, серед яких обговорення  та затвердження наданих компанією – незалежним адміністратором звітних документів у рамках підготовки Звіту ІПВГ за 2016 рік: первинного звіту зі звірки та проекту контекстної  частини звіту.

Представник компанії - незалежного адміністратора EY в Україні презентували звітні  документи  щодо процесу підготовки Звіту за 2016 рік. Зокрема,  зазначили, що цього року значно розширений список видобувних галузей, інформація щодо яких увійде до Звіту.  Оприлюднення даних по кожній галузі здійснюється за єдиним алгоритмом: роль держави,  запаси, суттєвий розвиток розвідки, інформація щодо спеціальних дозволів, обсяги виробництва, експорт та імпорт.

У презентованому  початковому  звіті наведено перелік секторів видобувних галузей та платежів, які увійшли  до звіту, а також перелік суб’єктів господарювання, які  надали інформацію.

Також на засіданні обговорили поточні питання впровадження ІПВГ в Україні: розробка технічного завдання для незалежного адміністратора для підготовки Звіту ІПВГ за 2017 рік; перехід на попроектне звітування в рамках ІПВГ з 2019 року; проект робочого плану БГЗО на 2018 рік та інші питання впровадження ІПВГ в Україні.