2018-03-15

Аналітики DiXi Group взяли участь у зустрічі з експертами ООН

Президент аналітичного центру DiXi Group Олена Павленко долучилась до зустрічі з експертами ООН з актуалізації, підтримки політики та прискорення досягнення Цілей Сталого Розвитку в Україні на основі підходу MAPS (M-Mainstreaming (актуалізація), A-Acceleration (прискорення), PS-Policy Support (підтримка політики)). 

Завданням експертів є визначення можливих акселераторів або "точок зростання", які дозволять Україні пришвидшити реалізацію Цілей сталого розвитку та сприяти покращенню рівню життя українських громадян.

Олена Павленко проінформувала експертів про реалізацію в Україні Ініціативи прозорості видобувних галузей, а також реформу газовидобувного сектору країни. Серед іншого, обговорювалась також реформа ринку газу та пріоритетні рішення, які потрібні для ефективного запровадження реформ в енергетиці.  

Довідково: У вересні 2017 року було опубліковано Національну доповідь "Цілі сталого розвитку: Україна". Доповідь є результатом масштабних консультацій за участю багатьох зацікавлених сторін і роботи 17 Робочих підгруп, створених у рамках Міжвідомчої робочої групи високого рівня під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України - Міністра економічного розвитку і торгівлі. Доповідь надає бачення орієнтирів для досягнення ЦСР в Україні і включає 17 ЦСР, 86 завдань і 172 показники (виокремлені на основі глобальних 17 ЦСР, 169 завдань і 240 показників), визначених для України.