2020-07-21

«Проект-Буд» планує реконструкцію по збільшенню потужності УПГ на Рудниківському родовищі

ПП «Проект-Буд», що входить до групи компаній «Західнадрасервіс» планує реконструкцію установки переробки газу (УПГ) Рудниківського газового родовища (ГР), що у Львівській області. Про це повідомляється в реєстрі оцінки впливу на довкілля (ОВД).

Реконструкція УПГ Рудниківського ГР передбачає встановлення двох газопоршневих генераторів, сумарна потужність яких, складає 240 кВт. Надлишок електричної енергії планують продавати в електричні мережі ПрАТ “Львівобленерго”. Генераторні установки будуть приєднані до діючого КТП 10/0,4кВ потужністю 250 кВА на УПГ-Рудниківське.

Спорудження лінії подачі газу до газопоршневих електростанцій Buderus E1306 DN-100, з базовим двигуном – MAN AG E 2876 T, здійснюватиметься від існуючих комунікацій газу для власних потреб. Термін експлуатації об’єкта – відповідно до строку дії спеціального дозволу на користування надрами. Реконструкція УПГ додаткових земельних ресурсів не потребує. Планована діяльність відбуватиметься в межах існуючого промислового майданчику УПГ Рудниківського ГР.

Нагадаємо, «Проект-Буд» придбала спецдозвіл на користування надрами №4690 на аукціоні Держгеонадр у 2015р для проведення геологічного вивчення дослідно-промислової розробки на видобування вуглеводнів в межах Рудниківської площі строком дії на 20р (до 2035р).

Довідка ExPro:

ПП «Проект-Буд» (керівник: Степан Козицький, кінцевий бенефіціарний власник: Зиновій Козицький) – компанія, що входить до активів групи «Західнадрасервіс» та надає технічні послуги у сфері видобутку нафти та природнього газу, та займається розвідкою, бурінням та видобутком нафти на теренах Західної України.

Група компаній «Західнадрасервіс» об'єднує сім сервісних та видобувних компаній компаній - ТОВ «Західнадрасервіс», ПП «Нордік», ПП «Проект-Буд», ТОВ «Укрспецзамовлення», ТОВ «Бурова компанія Горизонти», ТОВ «Георозвідка», ТОВ «Нордік-Буд». У 2019р групою компаній «Західнадрасервіс» було видобуто рекордні 90 млн куб м газу, що на 65 % більше ніж в попередній рік.